Samenstelling Dow Jones en lijst van 30 bedrijven (2024)

Samenstelling Dow Jones en lijst van 30 bedrijven (1)Voordat u begint met het verhandelen van de beste Amerikaanse aandelen, raden wij u aan er meer over te lerenvantage over de samenstelling van de Dow Jones-aandelenindex met de lijst van 30 aandelen waaruit de DJ30 bestaat, en hoe deze samenstelling wordt bepaald en hoe deze de laatste tijd is geëvolueerd.

Inhoud van de pagina Tonen

Samenstelling Dow Jones: Lijst van 30 bedrijven

ActieSectorGewicht in de index
1 miljoenChemie, elektronica en onderhoud6.52%
2. AMERICAN EXPRESSDienstenfinanciers2.63%
3. APPLETechnologie4.96%
4.BoeingLucht- en ruimtevaart9.18%
5. RupsbandBouwuitrusting4.24%
6. CHEVRONolie3.20%
7. CISCO-SYSTEMENNetwerken1.26%
8. COCA-COLADranken en eten1.22%
9. DUPONTchemie1.92%
10. EXXONMOBILolie2.05%
11. ALGEMEEN ELEKTRISCHElektronica, financiële diensten0.40%
12. GOLDMAN SACHSFinanciering7.35%
12. IBMComputerhardware, -software en -diensten4.40%
13. INTELMicroprocessoren1.44%
14. JOHNSON & JOHNSONPharmac3.68%
15. JPMORGAN-JACHTDienstenfinanciers3.20%
16. MCDONALDSRestauratie rapide4.40%
17. MERKApotheek1.52%
18.MICROSOFTSoftware2.61%
19.NIKESportuitrusting en kleding1.84%
20. PFIZERApotheek1.01%
21. PROCTER & GOKKENConsumentengoederen2.20%
22. THUISDEPOTIndeling4.93%
23. REIZIGERSVerzekering3.88%
24. VERENIGDE TECHNOLOGIENConglomeraat3.60%
25. VERENIGDE GEZONDHEIDSGROEPRuimtevaart en Defensie6.27%
26. VERIZONtelecommunicatie1.35%
27. VISUMBanken3.41%
28. WALMARTGrote gebieden2.50%
29. WALT-DISNEYDivertissem*nt3.45%

De index Dow Jones is momenteel samengesteld uit 30 aandelen en de samenstelling is in de loop van de tijd geëvolueerd. Alleen General Electric, voorheen "Edison" genoemd, was aanwezig op deze index toen deze werd gemaakt en is er nog steeds.

Best gereguleerde makelaar

Beste makelaar voor beginners Mei 2024

  • Spreads vanaf $ 0

  • Hefboomwerking 1:500

  • Handelssignalen

EEN ACCOUNT OPENEN

Hoe te investeren in de samenstelling van de Dow Jones in 2024

Nu je de huidige samenstelling van de Dow Jones kent en het gewicht van elk van de waarden die het uitmaken in de berekening van deze index, wil je waarschijnlijk weten hoe het mogelijk is om te investeren in de prijs van deze aandelen. Er zijn momenteel twee manieren om te beleggen in de samenstelling van de Dow Jones Index in 2024.

  • Verspreiding vanaf 0€

  • Gratis Fx-signalen

  • Maak gebruik van 500

HANDEL NU

Dow Jones-aandelen kopen

Allereerst heb je de mogelijkheid om aandelen te kopen die in de samenstelling van de Dow Jones worden opgenomen om dividenden te ontvangen via een makelaar als Boursorama. Deze aandelen ontvangen dividenden die deel uitmaken van de beste dividenden op Amerikaanse aandelen.

Hiervoor dient u een effectenrekening of een PEA aan te houden en beursorders op deze effecten te plaatsen. Hier gaat het bij deze beleggingsmethode vooral om langetermijnstrategieën, omdat het hier gaat om het gedurende meerdere jaren aanhouden van deze beursaandelen alvorens ze met meerwaarde door te verkopen.

Handel in de Dow Jones of zijn samenstelling met CFD's

Maar het is ook mogelijk om te handelen op de samenstelling van de Dow Jones via online afgeleide producten zoals CFD's. Deze contracts for difference bootsen in feite de prestaties van deze effecten na en stellen u in staat te wedden op de stijging of daling van hun prijs zonder ze daadwerkelijk aan te houden. Hier zijn de te volgen stappen om dit te doen:

  • Open een Dow Jones Composition Trading-account

De eerste stap bestaat uit het kiezen van een makelaar die aandelen aanbiedt die deel uitmaken van de Dow Jones, door bepaalde criteria te vergelijken, zoals het niveau van de spreads en de diversiteit van de aangeboden aandelen. Momenteel de makelaar eToro is ongetwijfeld degene die in deze zin het beste aanbod biedt.

  • Neem een ​​positie in op Dow Jones-aandelen

Zodra uw handelsaccount is aangemaakt, hoeft u alleen nog maar de waarde te vinden die u interesseert in de aangeboden aandelen en de richting te kiezen waarin u een positie inneemt en het bedrag dat u wilt beleggen.

U heeft ook de mogelijkheid om omhoog of omlaag te handelen en te profiteren van hefboomwerking om het niveau van uw inkomsten te verhogen als dit succesvol is.

Hoe de samenstelling van de Dow Jones in 2024 tot stand komt

  • De Dow Jones of Dow Jones Industrial Average, ook wel DJIA of DJ30 genoemd, is een beursindex die bestaat uit 30 aandelen van Amerikaanse bedrijven die zijn geselecteerd door de redactie van de Wall Street Journal. Maar het is ook interessant om te weten dat de Dow Jones ook de oudste beursindex ter wereld is.
  • De aandelenindex is eigendom van de joint venture Dow Jones Indexes, die voor 90% eigendom is van de CME Group en voor 10% eigendom is van Dow Jones and Company.
  • De weging van de Dow Jones-index gebeurt op het nominale aandeel en niet op de marktkapitalisatie of de ondernemingswaarde. Dit betekent dat de waardeschommelingen van een van de vennootschappen die in haar samenstelling treden meer of minder sterk kunnen beïnvloeden in vergelijking met dezelfde variatie in de waarde van de titel van een ander onderdeel.
  • Vanwege dit specifieke kenmerk is de Dow Jones een index die de Amerikaanse economie minder vertegenwoordigt dan de S&P500-index. Maar aangezien deze index momenteel de oudste in de Verenigde Staten is, is een historische studie van deze economie gedurende meer dan 120 jaar mogelijk.

Hoe in te ruilen meer 2024

1. Open een handelsaccount op Vantage

2. Doe een eerste storting (€ 1000 aanbevolen)

3. Begin met handelen!

Historische samenstelling van de Dow Jones

Natuurlijk verandert de samenstelling van de Dow Jones in de loop van de tijd, en de bedrijven waaruit het bestaat, waren een paar jaar geleden niet hetzelfde. Zo zijn de bedrijven 3M, Alcoa, Altria Group, American Express, AT&T, Boeing, Caterpillar, Citigroup, Coca-Cola, DuPont, Eastman Kodak, ExxonMobil, General Electric, General Motors, Hewlett Packard, Home Depot, Honeywell, Intel, IBM , International Paper, JP Morgan Chase, Johnson & Johnson, McDonald's, Merck, Microsoft, Procter & Gamble, SBC Communications, United Technologies, Wal-Mart en Walt Disney hebben de afgelopen jaren deze index gedomineerd.

Maar onlangs hebben er een aantal grote veranderingen plaatsgevonden.

We hebben inderdaad een toename van de macht van de technologische sectoren en een daling van het gewicht van bepaalde industrieën, zoals olie, kunnen waarnemen.

De Covid-crisis heeft ook de samenstelling van deze aandelenindex veranderd, aangezien de oliesector en andere bedrijfssectoren te maken hebben gehad met scherpe prijsdalingen.

Wilt u investeren in de koers van Dow Jones 30 aandelen en zoekt u een broker die geschikt is voor deze investering? Vraag ons om advies in de comments!

Wie vormt de Dow Jones?

De Dow Jones-beursindex wordt, net als zijn samenstelling, beheerd door de CME Group en door Dow Jones and Company. Het bestaat uit aandelen die genoteerd zijn aan de NYSE of New York Stock Exchange en de waarde wordt zonder evenredigheid gewogen met de marktkapitalisatie.

Hoe wordt de Dow Jones Index gewogen?

In tegenstelling tot andere beursindexen, zoals de CAC 40-index, is de Dow Jones geen beursindex die wordt gewogen op basis van de marktkapitalisaties van de bedrijven waaruit deze bestaat. In werkelijkheid wordt de prijs van deze index alleen verkregen door middel van een rekenkundige som van de prijzen van de 30 aandelen waaruit deze bestaat.

Waar bevindt de Dow Jones zich?

De Dow Jones Industrial Average, ook wel DJ30 genoemd, is een Amerikaanse beursindex die aanwezig is op de New York Stock Exchange op Wall Street.

❓ Wat is de US30?

De US30 is een andere naam voor de beursindex Dow Jones 30. Het is daarmee de oudste beursindex van de United States Stock Exchange. Zoals de naam al doet vermoeden, weerspiegelt de US30 de economie van de Verenigde Staten en bestaat uit 30 aandelen.

Wat is de naam van het enige bedrijf dat sinds de oprichting in de Dow Jones aanwezig is?

Het enige bedrijf dat aanwezig was toen de Dow Jones-index werd gecreëerd en er vandaag nog steeds deel van uitmaakt, is General Electric.

Wat is het Dow Jones-record?

Het absolute prijsrecord van de Dow Jones-index werd bereikt op 10 mei 2021 met het bereiken van het niveau van 35 punten.

Heeft u handelservaring met de samenstelling van de Dow Jones en wilt u deze delen? Laat ons je mening achter in de comments!

  • Over
  • Recente artikelen

Pierre Perrin-Monlouis

Specialist in financieel vermogensbeheer, Pierre is zowel een expert in aandelenmarkten en Forex, maar ook in fiscale optimalisatie. Hij deelt zijn kennis op een leerzame manier met jou door middel van artikelen en video's!

Laatste artikelen van Pierre Perrin-Monlouis (alles zien)

  • Scalperen voor beginners – Eenvoudige en duidelijke handleiding - 20 mei 2024
  • XTB Review – Is dit een betrouwbare makelaar? - 20 mei 2024
  • Metatrader 4 hefboomwerking - 20 mei 2024
Samenstelling Dow Jones en lijst van 30 bedrijven (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5629

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.